Plată și livrare

Plată

Plata produselor se poate face doar online, folosind cardul de credit sau debit în pagina securizata a procesatorului de plati sau prin transfer bancar, in baza facturii emise de către Vânzător.

Plata prin transfer bancar se face folosind datele de cont înregistrate pe factură, precizând ca detaliu numărul și data facturii emise.

Platile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si MasterCard/Maestro) se efectuează prin intermediul sistemului „3-D Secure” elaborat de organizațiile care asigură tranzacțiie on-line.

Nu se trimit produse cu plata ramburs!

Transport și livrare

Timpul de executie al unei comenzi este cuprins între 3 și 10 de zile lucratoare de la achitarea de către Client a produselor, prin intermediul plății online cu cardul sau a facturii prin transfer bancar.

Acest termen poate suferi modificări în funcție de perioada și numărul comenzilor aflate în lucru la momentul plasării unei comenzi de către Client.

Bunurile se pot livra prin curier sau prin Poșta Română, cu ridicarea personală de către Client.

Costul integral de livrare este suportat de către Cumpărător.

Livrarea prin curier se face prin intermediul firmei contractate de Vanzator, în termen de 24-48 de ore de la expedierea comenzii.

In perioadele aglomerate din an cum ar fi Black Friday, Crăciunul, luna Martie, etc termenul de livrare se poate prelungi independent de voința Vânzătorului.

Vânzătorul nu este responsabil pentru întârzierea, pierderea, distrugerea, nelivrarea sau livrarea greșită a unui colet în cazul în care sunt generate de circumstanțe independente de voința lui, dar nelimitându-se la acestea:

  • Blocaje rutiere – căderi de copaci, stânci, coliziuni în lant, surpări de teren în apropierea șoselei;
  • Căderi de poduri, astupări de tunele, deraierea trenurilor din apropierea șoselei, blocaje naturale, greve, revolte spontane, regionale, condiții meteorologice nefavorabile bunei desfasurări a itinerariului propus;
  • Cauze naturale: seisme, cataclisme, furtuni devastatoare, tornade, incendii naturale, inundații etc;
  • Cauze umane: starea de război, starea de asediu, revoluții, revolte spontane etc;
  • Nerespectarea comenzilor de catre furnizori și terți;

Dupa expediere, Clientul va primi un e-mail/SMS de confirmare cu numărul de AWB al coletului. Din acel moment, Clientul este direct responsabil de urmărirea coletului în teritoriu, precum și de contactarea agentului resposabil cu livrarea în zona sa, în cazul în care dorește verificarea livrării. De asemenea Clientul poate urmari statusul comenzii accesând site-ul livratorului și folosind nr de AWB.

Răspunderea pentru orice deteriorare cauzată produsului sau coletului trimis de catre Vânzator revine societății de curierat sau transportatorului conform legislației în vigoare. Vânzătorul își asumă refacerea oricăror părți / înlocuirea produsului, dacă Clientul face dovada culpei firmei de curierat și înștiințează Vânzătorul în decurs de 24 de ore de la primirea coletului.

Toate taxele de transport prin curiererat, sau Poșta Română, fie ca este vorba de costul de bază, kilometri suplimentari, livrare Sâmbăta, taxe vamale etc. vor fi suportate de către Client și achitate în momentul plasării comenzii.

Livrarea se face pe tot teritoriul României, în aria de acoperire a serviciului de curierat ales de către Vânzător.

Costul transportului este de 20 lei pentru livrarea prin curier, și de 8 lei pentru livrarea prin Poșta Română, cu ridicare personală a coletului de către Cumpărător de la oficiul postal de pe raza căruia face parte.

Livrarea este GRATUITA pentru comenzi mai mari de 200 de lei

Cumatravulpe.ro își rezervă dreptul de a modifica tarifele de livrare și/sau firma de curierat fără notificari prealabile.

Returnarea produselor

Conform legislației în vigoare – OUG 34/2014 revizuită – Ordonanța de Urgentă Guvernamentală privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, prevede două cazuri:

  • Produsul nu poate fi returnat Vânzătorului deoarece a fost personalizat conform cerințelor Cumpărătorului (alegerea nuanței, personalizarea cu nume, alegerea unei teme etc.).
  • Produsul nu a fost personalizat – Cumpărătorul are dreptul să notifice Vânzătorul că renunță la cumparare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile de la primirea produsului.

Pentru orice retur Cumpărătorul va notifica în scris Vânzătorul.

Orice produs returnat trebuie să îndeplinească urmatoarele condiții:

  • Să nu prezinte urme de uzură fizică sau deteriorare
  • Să fie livrat în ambalajul/ambalajele originale
  • Să fie livrat cu aceleași măsuri de protecție în care a fost trimis de către Vânzător.

Transportul de retur este responsabilitatea Clientului. Restituirea contravalorii produselor (în afară de taxa de transport) se va face in cel mult 7 zile lucratoare în contul menționat de Client..